понеділок, 15 березня 2021 21:36

В Україні може з'явитись новий вид пенсій

В Україні може з'явитись новий вид пенсій
Можуть впровадити пенсії за особливі заслуги перед державою. Фото: pexels.com

Комітет з питань соцполітики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді розглянути законопроєкт щодо встановлення пенсій за особливі заслуги нагородженим Почесною грамотою ВРУ або Грамотою ВРУ.

Перший заступник голови Комітету Михайло Цимбалюк звернув увагу на те, що у законі "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" пенсії призначають особам, нагородженим Почесною грамотою президії Верховної Ради Української РСР або Грамотою президії Верховної Ради Української РСР.

"Михайло Цимбалюк звернув увагу, що в цій статті обминаються увагою особи, які за роки незалежності України зробили вагомий особистий внесок у різних сферах життєдіяльності, мають заслуги перед українським народом у становленні та зміцненні країни як демократичної, соціальної, правової держави, сприяли забезпеченню прав і свобод громадян, розвитку демократії, парламентаризму та громадянської злагоди в суспільстві, брали активну участь у законотворчій діяльності та були за це нагородженні Почесною грамотою ВРУ або Грамотою ВРУ", - йдеться у повідомленні на сайті Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не підвищать пенсії в березні: 3,1 млн пенсіонерів залишаться без індексації

Нардепи висловили різні думки щодо того, чи має бути грошова винагорода довічною чи одноразовою.

"Також вони висловилися щодо необхідності напрацювання механізму позбавлення нагороди, який наразі відсутній, зокрема, у випадку наявності кримінальної справи. Під час обговорення члени комітету висловилися на підтримку законопроєкту. Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути його на пленарному засіданні", - додали у Раді.

Унаслідок перевірок соціальних виплат, пенсії в Україні можуть забрати через цілу низку причин. Це прописано в законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Проводить перевірку не Міністерство соціальної політики, а Міністерство фінансів надсилає свої рекомендації.

Зараз ви читаєте новину «В Україні може з'явитись новий вид пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути