середа, 17 лютого 2016 15:18

В Україні найбільше здешевшали м`ясо і яйця

В Україні найбільше здешевшали м`ясо і яйця
meatinfo.ru

З початку року подешевшали продукути.

Про це повідомив на сторінці в Фейсбуці директор Української асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, пише УНІАН.

"Якщо подивитися на аналіз цін з початку 2016 року, можна відзначити, що подешевшало м'ясо і сало. Хоч небагато, але подешевшав рис і цукор. З овочів подешевшала тільки цибуля. Зате дуже сильно подешевшали яйця", - відзначив Дорошенко.

Ціну на яйця потягла вниз заборона на ввіз українських яєць до Ізраїлю. За словами Дорошенка, при собівартості 7-9 грн за десяток яєць, ціна виросла до 24 грн, а зараз впала до 10,4-14 грн.

Експерт відзначив, що свинина досягла рекордно низької ціни за останні 10 років. На сьогодні кілограм живої ваги коштує 25 грн. Хоча в липні 2015 року ціна складала 34 грн/кг. Водночас, ціна 25 грн/кг, за словами Дорошенка, близька до собівартості виробництва, тому очікувати подальшого падіння не варто.

Курятина подешевшала через активніший імпорт європейського м'яса в січні. Збувати птицю на українському ринку європейців спонукало російське ембарго.

Зараз ви читаєте новину «В Україні найбільше здешевшали м`ясо і яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути