пʼятниця, 31 жовтня 2014 16:10

У Росії заявили, що не дадуть терористам жодного кубометра газу

У Росії заявили, що не дадуть терористам жодного кубометра газу
Фото: vedomosti.ru

НАК "Нафтогаз України" — єдиний покупець російського газу в Україні.

Про це заявив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, відповідаючи на питання про можливість прямих поставок газу на окуповані бойовиками території Донецької і Луганської областей, передає ДеПо.

"У нас контракт єдиний, один контракт між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України". Це єдиний договір, єдиний постачальник, єдиний покупець", - заявив міністр.

Видання зазначає, що в кінці вересня один з ватажків "ЛНР" Валерій Потапов заявив про успішні переговори з Росією про постачання газу на випадок, якщо паливо в "республіку" відмовиться поставляти Україна. Тоді ж про успішні переговори з РФ щодо газу оголосив "уряд" "ДНР".

Проте офіційних коментарів від російської сторони з цього приводу досі не надходило.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що винесе на порядок денний Ради національної безпеки і оборони питання безоплатного та неконтрольованого споживання природного газу на територіях сходу країни, непідконтрольних українській владі.

"Це питання РНБО, що робити, хоча сотні мільйонів доларів переходять в мільярди, які ми ніколи не отримаємо із зони, контрольованої російськими бойовиками. Потрібно шукати рішення", - сказав він.

У той же час, заступник голови "Нафтогазу" Сергій Перелома заявив, що у компанії є всі технічні можливості, щоб припинити постачання газу в зону АТО.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявили, що не дадуть терористам жодного кубометра газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути