пʼятниця, 26 грудня 2014 14:33

В Росії назвали санкції проти Криму "дурними" і згадали про міжнародне право

В Росії назвали санкції проти Криму "дурними" і згадали про міжнародне право
Фото: vkurse.ua

Постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов назвав нещодавно введені Європейським Союзом санкції проти Криму "дурними" і вважає, що вони суперечать міжнародному праву.

Про це повідомляє агенція РІА "Новости".

"Останній пакет санкцій - це не персональні санкції проти керівників Криму і конкретних господарюючих суб'єктів, а це санкції, які фактично створюють проблеми для нормального життя на півострові", - сказав Чижов.

"Я наведу один приклад. У список заборонених для постачання в Крим товарів внесені побутові холодильники, кондиціонери, посудомийні машини, пилососи. Що це таке, як не підрив добробуту населення тієї частини світу, яку той же Євросоюз вважає частиною України? Дурість якась виходить, до того ж шкідлива дурість", - зазначив він.

Крім того, Чижов назвав санкції ЄС незаконними з точки зору міжнародного права, оскільки, за його словами, санкції як інструмент можуть застосовуватись лише Радбезом ООН.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила нові санкції проти Криму, які поширюються на інвестиції, сферу послуг і торгівлю з Кримом і Севастополем. Слідом за ЄС економічні санкції проти Криму ввели США.

Зараз ви читаєте новину «В Росії назвали санкції проти Криму "дурними" і згадали про міжнародне право». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути