четвер, 17 травня 2018 12:09

В роботі Укрзалізниці знову почалися проблеми - Гусак

В роботі Укрзалізниці знову почалися проблеми - Гусак
Член комітету Верховної Ради з питань транспорту Володимир Гусак наголосив на необхідності збільшити прозорість в залізничних тарифах.

Останнім часом знову почалися перебої в роботі державного залізничного монополіста ПАТ "Укрзалізниця". Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань транспорту Володимир Гусак на своїй сторінці в соцмережі.

Робота залізничного транспорту в Україні за останні кілька років викликала шквал критики, нагадав він. "Очевидно, що істотні зміни потрібні. В Укрзалізниці зараз великі проблеми з тягою, тому необхідно створити умови, щоб для вирішення цієї проблеми можна було задіяти приватні локомотиви", - зазначив Гусак.

Він також наголосив на необхідності збільшити прозорість у залізничних тарифах, передавши повноваження з їх встановлення незалежному регулятору - Національній комісії з регулювання на транспорті.

Але в той же час реформа такого складного та інерційного механізму, як українська залізниця, пов'язана з великими ризиками, за словами депутата ВР.

"Важливо, щоб при створенні більш конкурентного ринку не була втрачена можливість повагонних (немаршрутних) відправок, частка яких в перевезеннях УЗ становить 60% (а ось в Європі збірних поїздів майже немає). Є й інші застереження. Будемо разом шукати відповіді, щоб зробити український залізничний транспорт кращим, а не втратити навіть те, що маємо", - резюмував Гусак.

Зараз ви читаєте новину «В роботі Укрзалізниці знову почалися проблеми - Гусак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути