середа, 17 лютого 2021 15:20

У Раді вимагають розслідувати зникнення вугілля зі складів ТЕС

У Раді вимагають розслідувати зникнення вугілля зі складів ТЕС
Нардеп Андрій Жупанин: "Необхідний розібратися в причинах, через які 12 енергоблоків ТЕС зараз знаходяться в аварійному ремонті". Фото: tems.com.ua

Рекордно низькі запаси вугілля на складах українських теплових електростанцій повинні стати предметом розслідування спеціальної парламентської комісії.

Про це в середу, 17 лютого, заявив депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Андрій Жупанін, виступаючи на засіданні ВР.

"Недозапас вугілля один мільйон тонн на ТЕС. Вони зірвали план накопичення вугілля на своїх складах", - підкреслив він. Через відсутність вугілля в необхідних обсягах держкомпанія "Центренерго" зазнає збитків - оскільки змушена використовувати для виробництва електроенергії дорогий природний газ, додав депутат.

Жупанін так само наголосив на необхідності розібратися в причинах, за якими 12 енергоблоків ТЕС зараз знаходяться в аварійному ремонті. При цьому 11 з них належать одній групі компаній.

"Як так вийшло, що коли сама теплова генерація планує ремонтні роботи, вони (енергоблоки - ред.) раптово випадають в аварійні ремонти в розпал опалювального сезону? Я сподіваюся, що хто винен в цій ситуації - будуть розбиратися правоохоронні органи", - заявив депутат.

У зв'язку з цим він також запропонував парламенту направити звернення в Антимонопольний комітет України щодо розслідування можливих антиконкурентних узгоджених дій суб'єктів ринку генерації з метою створення її дефіциту електроенергії і підняття її ціни.

Раніше повідомлялося, що запасів вугілля на українських ТЕС вистачить ще на кілька днів роботи. У цій ситуації тільки імпорт електроенергії з Білорусі та Росії дозволяє уникнути віялових відключень електроенергії, за словами в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка.

Зараз ви читаєте новину «У Раді вимагають розслідувати зникнення вугілля зі складів ТЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути