четвер, 21 травня 2020 22:24

У Польщі розповіли про пільги для українських заробітчан

У Польщі розповіли про пільги для українських заробітчан
На фермах зможуть працювати без карантину. Фото: pexels.com

Міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський заявив, що українські сезонні працівники зможуть почати працювати без 14-денного карантину.

"Ми до кінця не знаємо, якими будуть масштаби явища і скільки цих робітників з-за східного кордону приїде в Польщу", - зазначив він, передає "Європейська правда".

Нестача сезонних працівників у зв'язку з карантином також вражає країни на заході Європи. Міністр намагається допомогти польським фермам у вирішенні цієї проблеми.

Ардановський розповів послаблення для працівників з-за східного кордону. Іноземці на сільськогосподарських підприємствах можуть під час карантину виконувати роботу з першого дня перебування. Інші галузі не мають цього права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розповіли, як добираються на роботу за кордон

Міністр закликав поляків, які лишились без роботи, розглянути можливість роботи зі збору врожаю.

"Це елемент солідарності з фермерами, це також елемент збору тих врожаїв, які Провидіння нам дало, а також запобігання дефіциту продовольства, особливо найціннішого, і підвищення цін в магазинах, - зазначив він.

16 травня на українсько-польському кордоні відновив роботу пішохідний пункт пропуску "Шегині". Тепер у цьому місці Львівській області крім автомобільного напрямку обладнаний перехід.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі розповіли про пільги для українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути