Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2020 15:15

В ООН порахували, скільки втратить світова економіка

В ООН порахували, скільки втратить світова економіка
Світова економіка в 2020-2021 роках втратить близько $8,5 трлн. Фото: pixabay.com

В ООН підрахували, що світова економіка в 2020-2021 роках втратить близько $8,5 трлн. Про це йдеться у звіті Департаменту ООН з економічних і соціальних питань.

Згідно з прогнозом ООН, 2020 року скорочення світового ВВП складе 3,2% порівняно з роком раніше. Найбільше скорочення ВВП спостерігатиметься в розвинених країнах - на 5%.

Початок поступового відновлення світової економіки очікується 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба відкрити непродовольчі ринки - Зеленський

Ключовими кроками для прискорення відновлення світової економіки, на думку експертів ООН, є: посилення співпраці країн у питаннях економічного розвитку та фінансово-економічна допомога міжнародного співтовариства країнам, які найбільше постраждали через коронавірус.

Раніше в ООН попередили, що пандемія Covid-19 призведе до безпрецедентного зростання рівня безробіття – без роботи можуть залишитися 195 млн осіб.

Згідно з останніми даними Університету Гопкінса, у світі підтверджено 4 362 996 випадків зараження Covid-19, померли 297 465 осіб.

Обсяги грошових переказів українських трудових мігрантів за підсумками 2020 року складуть близько $10 млрд. Такий оновлений прогноз щодо грошових переказів наводить в Інфляційному звіті Національний банк України.

Зараз ви читаєте новину «В ООН порахували, скільки втратить світова економіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути