субота, 24 березня 2018 09:52

В Одесі знищили велику партію контрабандних сигарет

В Одесі знищили велику партію контрабандних сигарет
В Одесі знищили 897 500 пачок нелегальних сигарет. Фото: Антикор

Одеса, 23 березня 2018 р. – представники Асоціації "Укртютюн" та її компаній-членів взяли участь у знищенні 897 500 пачок нелегальних сигарет, вилучених Податковою міліцією Державної фіскальної служби України.

Тютюнові вироби, що незаконно переміщувались з країн Близького Сходу до Великої Британії, були вилучені в одному з портів Одеської області. У разі їх збуту на чорному ринку бюджет Великої Британії недоотримав би 4,8 млн. фунтів стерлінгів (на дату вилучення - близько 170 млн. гривень) надходжень від сплати акцизного податку.

Вилучена продукція не була маркована марками акцизного податку. Як показало дослідження, проведене в лабораторії однієї з компаній-членів Асоціації, вміст смоли та нікотину у вилучених сигаретах не відповідає зазначеному на пачках і суттєво перевищує максимальні показники, дозволені законодавством ЄС.

"Зміни до законодавства, що зобов'язали органи влади залучати представників легальних виробників та імпортерів до знищення конфіскованих тютюнових виробів, набрали чинності у листопаді 2016 року. Сьогодні ми вперше беремо участь у настільки масштабному та резонансному знищенні, та сподіваємося, що такі заходи відбуватимуться на постійній основі. Схем "знищення" конфіскованої продукції на папері, коли вона повторно потрапляє на ринок, необхідно позбутись раз і назавжди", – говорить Валентина Хоменко, генеральний директор Асоціації "Укртютюн".

Асоціація та виробники тютюнових виробів, що входять до її складу, готові і надалі співпрацювати з органами державної влади у питаннях протидії незаконній торгівлі.

Асоціація "Укртютюн" представляє інтереси чотирьох найбільших вітчизняних виробників тютюнових виробів (ПрАТ "Філіп Морріс Україна", АТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна", ПрАТ "АТ "Тютюнова компанія B.A.T – Прилуки", ПзІІ "Імперіал Тобако Юкрейн"), які входять у топ-10 найбільших платників податків України 2017.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі знищили велику партію контрабандних сигарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути