Ексклюзиви
неділя, 13 серпня 2017 21:10

"В оголошеннях стали рідше вказувати бажаний вік працівника" - експерт з підбору персоналу

"В оголошеннях стали рідше вказувати бажаний вік працівника" - експерт з підбору персоналу
З 2013 року в Україні заборонено відмовляти в роботі за статевою, віковою ознакою. Фото: Студвей

Багато українських роботодавців намагаються, щоб на їхніх підприємствах зарплата була конкурентоспроможною по відношенню до Польщі. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

"Електрозварники закордоном отримують близько 20 тисяч гривень. Українські роботодавці раніше готові були платити 7 тисяч. Зараз зарплата збільшилася в два рази. Якщо фахівець хоче звільнитися, багато керівників підприємств проводять бесіди. Переконують, що вигідніше залишитися працювати вдома. Стаж буде йти і так далі", - каже Інна Новицька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На костюмах для танців заробляють від 5 тисяч" - чому економіст стала швачкою

В оголошеннях стали рідше вказувати бажаний вік працівника, стать.

"Деякі ще пишуть бажаний вік співробітника. Але більшість вже відмовляються від обмежень. Головне - працівник повинен себе презентувати правильно. Акцент йде на особисті якості. І на бажання людини працювати. З 2013 року в Україні заборонено законом відмовляти в роботі за статевою, віковою ознакою", - зазначає власниця компанії з підбору персоналу.

Світогляд працівників теж змінилося.

"Люди вже не терплять хамського ставлення, погроз з боку роботодавця. Відразу звільняються. Тому що існує альтернатива на ринку праці", - додала Інна Новицька.

В Україні не вистачає ІТ-фахівців, менеджерів з продажу, клієнт-менеджерів, HR-фахівців, фармацевтів, медичних представників, провізорів. Також металургів, машинобудівників, шахтарів, швачок, будівельників, працівників для ресторанного бізнесу, сфери обслуговування. Дефіцит кадрів пов'язаний з масовою трудовою міграцією закордон.

Зараз ви читаєте новину «"В оголошеннях стали рідше вказувати бажаний вік працівника" - експерт з підбору персоналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути