Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 16:27

У НБУ пояснили, чим небезпечне припинення фінансування МВФ

У НБУ пояснили, чим небезпечне припинення фінансування МВФ
Дмитро Сологуб: Якщо МВФ не надасть фінансування за програмою до кінця II кварталу поточного року, це може свідчити про можливе згортання програми фінансування України. Фото: Єдність

Нацбанк сумнівається в отриманні чергового траншу МВФ у I кварталі 2018 року.

"Національний банк на 2018 рік заклав отримання двох траншів, у I і III кварталі, на загальну суму $3,5 мільярдів. Проте затримка з боку фонду змушує банк переглядати свої оцінки. У зв'язку з цим, він вважає, що отримання коштів найімовірніше на квартал пізніше", - повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, пишуть "Українські новини".

Він наголосив, що терміни отримання істотно не впливають на інфляцію. Набагато важливіший сам факт продовження співпраці з МВФ. Оскільки 2020 року Україну чекають великі виплати за держборгом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому інвестори не йдуть в Україну

"Якщо МВФ не надасть фінансування за програмою до кінця II кварталу поточного року, це може свідчити про можливе згортання програми фінансування України. Тому потрібно вести переговори з фондом", - каже Сологуб.

Він наголосив, що для України важливо, щоб програма закінчилася добре. Тоді наступна може не знадобитися.

Для отримання наступного траншу за програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом владі України необхідно прийняти ряд реформ. Зокрема, 18 січня Верховною Радою був прийнятий закон "Про приватизацію державного майна".

Зараз ви читаєте новину «У НБУ пояснили, чим небезпечне припинення фінансування МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути