Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2020 04:54

Можемо заробити. В "Нафтогазі" відреагували на "мінусові" ціни на нафту

Можемо заробити. В "Нафтогазі" відреагували на "мінусові" ціни на нафту
Вітренко прокоментував низькі ціни на нафту. Фото: РБК

В "Нафтогазі" заявили, що у України є величезна нафтотранспортна система, де можна зберігати нафту.

"Ціна на нафту в світі пішла в глибокий мінус. Тобто продавці готові доплачувати, щоб у них забирали нафту. Це можна пояснити тим, що нафту вже ніде зберігати, і неможливо припинити видобуток без значних втрат в майбутньому", - повідомив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, коментуючи інформацію про те, що ціни на нафту вперше в історії стали негативними.

У той же час, він зазначив, що в США, наприклад, вистачає ємностей для зберігання нафти до листопада при діючих темпах видобутку і споживання.

"Один працюючий завод (Кременчук) зі значними ємностями для зберігання, а також багато нафтопереробних заводів, які давно зупинені, але на яких, по крайній мірі, були такі ємності", - запевнив він.

На його думку, бізнес по зберіганню нафти зараз найприбутковіший, тому потрібно "не упустити можливості і максимально його монетизувати".

"З газом в Європі ситуація поки інша, але вже не знаєш чого очікувати. Може наші газосховища теж скоро стануть найприбутковішим бізнесом", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціна на газ суттєво знизилася

Нагадаємо, в ході торгів 20 квітня американська нафта WTI різко дешевшала і її вартість впала до нуля, а потім опустилася ще нижче.

Зараз ви читаєте новину «Можемо заробити. В "Нафтогазі" відреагували на "мінусові" ціни на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути