пʼятниця, 27 квітня 2012 09:55

У "Нафтогазі" придумали, як взяти гроші з "Газпрому" і Європи

У "Нафтогазі" придумали, як взяти гроші з "Газпрому" і Європи
Україна рік від року витрачає значні кошти на купівлю влітку газу в "Газпрому". Фото: gazprom.ru

НАК "Нафтогаз України" хоче домогтися від ВАТ "Газпром" і Європи плати за зберігання палива в українських підземних сховищах газу (ПСГ).

Про це з посиланням джерело в департаменті нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики та вугільної промисловості, пише "Комерсант-Україна" в публікації "Не в цей газ".

"Зазвичай до початку опалювального сезону "Укртрансгаз" накопичує в ПСГ 22-25 мільярдів кубометрів газу як гарантію його безперебійного транзиту в ЄС. Але цього року ми закачаємо обсяги, яких Україні достатньо для проходження опалювального сезону", - зазначив начальник департаменту науково-технічної діяльності та зовнішніх зв'язків компанії "Укртрансгаз" Роман Шимко.

"Україна рік від року витрачає значні кошти на купівлю влітку газу в "Газпрому" - ми беремо для цього великі кредити і платимо відсотки. У результаті взимку "Газпром" використовує цей газ для забезпечення країн Євросоюзу надконтрактними обсягами в разі різкого похолодання, продаючи його за дуже високою ціною. В результаті ми від цього не тільки нічого не виграємо, але і втрачаємо на банківських відсотках за кредитами", - зазначило джерело в Міненерго.

У компанії "Укртрансгаз" 26 квітня повідомили, що цього року закачають в підземні сховища всього 17-18 замість звичайних 22-25 млрд куб. м газу. Компанія закінчила сезон відбору з підземних сховищ газу (ПСГ), використавши в опалювальному сезоні 2011-2012 років 13,7 млрд куб. м.

Зараз ви читаєте новину «У "Нафтогазі" придумали, як взяти гроші з "Газпрому" і Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути