Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 13:05

У Нацбанку запропонували ввести електронну валюту

У Нацбанку запропонували ввести електронну валюту
Технологія блокчейн дозволяє швидко, безпечно і дешево проводити щоденні платежі. Фото: 20 минут Украина

У Нацбанку розглядають можливість впровадження електронної національної валюти - е-гривні.

"Електронна валюта функціонуватиме за технологією блокчейн. Це наступний крок в еволюції технології транзакцій", - кажуть у прес-службі НБУ, пише "Укрінформ".

Технологія блокчейн ставатиме дедалі популярнішою. Адже вона дозволяє швидко, безпечно і дешево проводити щоденні платежі.

Спроба запровадити національну електронну валюту була ще в кінці 2016 року. Тоді Нацбанк разом з провідними українськими спеціалістами в області блокчейн-технологій почав дослідницький проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися перші біткоінові мільярдери

В основному проект був зосереджений на дослідженнях можливостей центрального банку щодо створення робочого рішення для запуску і роботи е-гривні.

"На сьогодні ми посилили команду фахівцями світового рівня. Впевнені, що проект отримає додатковий поштовх вже у найближчі місяці. Реалізація задуманого створить для українського населення і бізнесу зручний інструмент електронних платіжок. Таким інструментом буде е-гривня", – наголосили у Нацбанку.

Київрада запропонувала парламенту та Нацбанку створити національну криптовалюту. Звернення має на меті створення сприятливих умов для розвитку українських стартапів та залучення до України іноземних, розвиток IT-технологій та створення вітчизняної криптовалюти.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку запропонували ввести електронну валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути