четвер, 24 червня 2021 03:31

В Мінагрополітики радять українцям не продавати землю

В Мінагрополітики радять українцям не продавати землю
Через тиждень стартує продаж землі. Фото: Сегодня

Міністр аграрної політики Роман Лещенко радить українським громадянам не продавати свою землю, оскільки вона є найбільшим "банківським депозитом" і цінністю.

"Ні в якому разі не продавайте свою землю, це найбільша цінність, яка у вас є, це найбільший банківський депозит", - заявив міністр в ефірі програми "Ток-шоу №1" на телеканалі "Україна 24".

Він закликав не вірити маніпуляціям, які поширюються в країні, що хтось нібито може відібрати землю або її викуплять іноземні банки.

"Ми поставили обмеження по іноземним банкам, відкрили всі реєстри, всі дані. І суспільство побачить, хто платить податки, хто власник землі", - зазначив він.

"Окреме питання про шар землі, який "планується вивозити в вагонах в Китай або арабські країни". Ми прописали в законі окремі норми про сертифікованих підрядчиків, системи контролю", - зазначив міністр.

"Маніпуляція, що з 1 липня іноземці будуть допущені. Люди, не вірте в ці фейки, ніяких іноземців немає, ми чітко прописали, що допуск іноземців тільки через всеукраїнський референдум", - розповів Лещенко.

З 1 липня "небо не впаде", і нічого глобально не зміниться - просто в українців з'явиться право власності на землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про електронні аукціони із продажу землі

За тиждень до введення ринку землі Кабмін вніс зміни до порядку ведення держреєстру прав на нерухоме майно. Переважне право викупу землі матимуть аграрії, які багато років працюють на ній. Всі угоди купівлі-продажу будуть перевірятися на дотримання вимог закону.

Зараз ви читаєте новину «В Мінагрополітики радять українцям не продавати землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути