Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2018 17:06

У Німеччині запевнили, що намагаються зберегти транзит газу через Україну

У Німеччині запевнили, що намагаються зберегти транзит газу через Україну
Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр: "У Німеччині докладають зусиль, щоб забезпечити транзит природного газу через Україну". Фото: РБК-Украина

Німеччина намагається подбати про майбутнє та безпеку України. Незважаючи на те, що видала всі необхідні дозволи для будівництва "Північного потоку-2".

"Ви не повинні нас звинувачувати, навіть якщо ми говоримо про "Північний потік-2". Ми також обговорюємо майбутнє і безпеку України. У Німеччині докладають зусиль, щоб забезпечити транзит природного газу через Україну. Для цього проводять переговори не лише між Німеччиною та Україною, а також з Євросоюзом. Сподіваюся, що це матиме результат в найближчому майбутньому. Думаю, що занепокоєння з боку України, що вона перестане бути транзитером - безпідставні", - заявив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту в Україну, пише Сегодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транзит газу через Україну потрібно зберегти - Меркель

Водночас президент Петро Порошенко застеріг Німеччину від участі в проекті будівництва Північного потоку-2. У якості альтернативи запропонував модернізацію транзитного газопроводу, що проходить через територію України.

У Росії наголошують, що зберегти транзит газу через Україну після запуску Північного потоку-2 можливо, якщо це буде економічно обґрунтовано.

Україна і Євросоюз домовилися про тристоронні переговори стосовно транзиту газу європейським споживачам з Росією.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині запевнили, що намагаються зберегти транзит газу через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути