Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2018 10:52

У Газпромі підтвердили примусове стягнення боргу Україною

У Газпромі підтвердили примусове стягнення боргу Україною
У Швейцарії Нафтогаз може вимагати арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2". Фото: Радио Свобода

ПАТ "Газпром" підтвердив, що НАК "Нафтогаз" розпочав примусове стягнення боргу $2,6 млрд у Швейцарії.

Російській компанії стало відомо, що Нафтогаз веде роботу в банку Швейцарії щодо примусового стягнення коштів на користь України. Водночас у Газпромі запевнили, що поки не отримували офіційних повідомлень про це, пише Сегодня.

Компанія Nord Stream 2 AG отримала ордер на арешт у зв'язку зі стягненням боргу Газпрому. Щоправда там запевнили, що ордер не матиме впливу на проект "Північний потік — 2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нафтогазі пояснили, як поділять премію

У Швейцарії Нафтогаз може вимагати арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2".

За словами президента Петра Порошенка, 30 травня у ряді європейських країн Україна почала стягувати активи російського Газпрому на користь Нафтогазу.

28 лютого у Стокгольмському арбітражі Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу. 2 березня в російській компанії заявили про намір розірвати діючі контракти з Нафтогазом. Пізніше відзначили, що згодні зберегти транзит газу через Україну, якщо Нафтогаз запропонує вигідні умови.

Зараз ви читаєте новину «У Газпромі підтвердили примусове стягнення боргу Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути