пʼятниця, 23 березня 2012 10:35

В Європі натякнули, що готові дати Україні грошей на модернізацію "труби"

В Європі натякнули, що готові дати Україні грошей на модернізацію "труби"
Гюнтер Оттінгер вірить у розв'язання газового питання. Фото: topwar.ru

Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер вірить, що міжнародні фінансові інституції будуть здатні прийняти рішення про інвестування модернізації української газотранспортної системи, зокрема, першого проекту, "найпізніше, в червні-липні цього року".

"У нас є хороший експертний аналіз (щодо модернізації ГТС. - ред.), і зараз нам, Європейському банку реконструкції та розвитку, Європейському інвестиційному банку, треба усім прийняти рішення. Ми домовилися про те, що так, ми хочемо прийти до рішення, прийти до того, щоб прийти до першого модулю найпізніше, в червні-липні цього року", - сказав єврокомісар українським журналістам після закінчення зустрічі в Брюсселі з міністром палива та енергетики України Юрієм Бойком, яка закінчилася пізно ввечері 22 березня.

Оттінгер ствердно відповів на питання, чи відповідає ця сума 300 млн євро (ця сума відповідає витратам на модернізацію ділянки Уренгой-Помари-Ужгород. - ред.).

"Це - процес, який складається з декількох проектів, але, дійсно, ця сума відповідає модулю", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович ще раз спробує "вибити" у Путіна знижку на газ у травні

Як зазначив єврокомісар, під час зустрічі з Бойком сторони обговорили питання довгострокового партнерства і оновлення існуючої газотранспортної системи для "довгострокового використання", які, за його словами, є "одними з головних питань".

Крім того, як розповів Оттінгер, він вірить, що Росія, Україна і ЄС зможуть прийти до спільного рішення в загальних інтересах як в питаннях тристороннього консорціуму, так і участі Брюсселя в переговорах між Києвом і Москвою з газових питань.

Зараз ви читаєте новину «В Європі натякнули, що готові дати Україні грошей на модернізацію "труби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути