Ексклюзиви
понеділок, 28 листопада 2022 18:32

В "Артеріум" прокоментували обшуки в компанії

В "Артеріум" прокоментували обшуки в компанії
З 24 лютого "Артеріум" припинив відвантаження своєї продукції до Росії та Білорусі, заявили в компанії. Фото: Facebook.com/ARTERIUM.corp

Корпорація "Артеріум" заявила, що обурена обшуками 24 листопада співробітниками Державного бюро розслідувань в офісі АТ "Київмедпрепарат" і фармацевтичній компанії "Артеріум".

Заявили, що обшуки підприємств ДБР провело без будь-яких процесуальних документів. Причиною обшуків, яку назвали працівники ДБР, є начебто причетність компанії до колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Такі приводи й обвинувачення є неприпустимими, безпідставними й такими, що заподіюють суттєву шкоду іміджу й діловій репутації компанії – одного з лідерів фармацевтичного ринку України, сказано на сайті компанії.

"Сумнівною є також і законність дій ДБР щодо розслідування злочинів, що передбачають відповідальність за вказаною статтею КК України, оскільки Закон України про Державне бюро розслідувань відносить до компетенцій і повноважень ДБР розслідування корупційних злочинів органів державної влади", ‒ заявили.

Компанія "Артеріум" заявила, що переконана в безпідставності звинувачень і доведе свою непричетність.

З перших днів повномасштабної російсько-української війни "Артеріум" допомагає військовим частинам і шпиталям, лікарням, надаючи фінансову допомогу й лікарські засоби ТМ "Артеріум" для лікування та порятунку життя військових і цивільних громадян України, що постраждали внаслідок бойових дій, спричинених російською агресією. Необхідні медикаменти отримали вже близько 180 установ України, а загальна сума благодійної допомоги лише ліками становить понад 44 млн грн, і ця цифра збільшується щодня, зазначають у компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні Сили України нагородили фармацевтів за допомогу в забезпеченні каретами "швидкої"

"Війна забрала життя вже чотирьох наших колег. 68 співробітників підприємств, що об'єднані ТМ "Артеріум", захищають нашу країну у лавах ЗСУ. Компанія поважає та підтримує їхні рішення, зберігає їхні робочі місця, сплачує їм заробітну плату, а також надає допомогу у військових потребах.

З 24 лютого "Артеріум" припинив відвантаження своєї продукції до Росії та Білорусі, та закрив у цих країнах свої представництва. Ми продовжуємо працювати, забезпечуючи Україну лікарськими засобами та надаючи необхідну допомогу. Наша підтримка триватиме стільки – скільки буде потрібно для припинення військової агресії Російської Федерації та перемоги України", – заявила компанія.

Зараз ви читаєте новину «В "Артеріум" прокоментували обшуки в компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути