середа, 24 січня 2018 13:46

Ювелірні магазини повідомлятимуть про покупки українців

Ювелірні магазини повідомлятимуть про покупки українців
Перед продажем коштовностей, продавець зобов'язаний буде перевірити особу і громадянство покупця, походження коштів клієнта. Фото:professionaljeweller.com

Мінфін пропонує зобов'язати продавців ювелірних виробів, дорогоцінних металів і каменів інформувати про дорогі покупки українців. Повідомляти доведеться про покупку на суму понад 40 тис. грн.

Відповідні норми містяться в проекті закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів". Очікується, що так українських банкірів навчать виявляти корупційні доходи людей, пише ubr.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З кишень українців британським юристам заплатять понад 57 млн грн

За словами фахівців, у разі ухвалення законопроекту, ходити в ювелірний магазин доведеться з паспортом та довідкою з банку. Адже перед продажем, продавець зобов'язаний буде перевірити особу та громадянство покупця, походження коштів клієнта.

Задля публічного обговорення, запропоновані зміни розміщені на сайті Мінфіну. Набути чинності вони зможуть лише після узгодження з урядом і успішного голосування у Верховній Раді.

Мінфін пропонує ввести в законодавство термін "особа з високими доходами" і зобов'язати таких фізосіб подавати щорічну податкову декларацію. До числа таких відносять кінцевого бенефіціарного власника (контролера) великого платника податків. Того, хто прямо або побічно володіє 10 і більше відсотками статутного капіталу юридичної особи, що є податковим резидентом іншої держави. Того, у кого загальний річний оподаткований дохід за попередній податковий рік перевищує 50 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Ювелірні магазини повідомлятимуть про покупки українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути