четвер, 23 квітня 2020 12:19

Уряд визначив, скільки платитиме безробітним

Уряд визначив, скільки платитиме безробітним
Допомогу виплачуватимуть за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу. Фото: investgazeta.ua

Уряд визначив розмір допомоги у зв'язку з частковим безробіттям, яка надаватиметься на період карантину та протягом 30 днів після його завершення.

Як повідомляє Мінекономіки, 22 квітня Кабінет міністрів України ухвалив постанову "Про затвердження розміру, порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги у зв'язку з частковим безробіттям на період карантину". У ній ідеться, що допомогу виплачуватимуть за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної ставки, але не більше розміру мінімальної зарплати. За отриманням цієї допомоги малі та середні роботодавці можуть звертатися до центрів зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк порахував, скільки грошей переказали заробітчани в Україну

В Україні протягом 4 тижнів карантину роботу втратили 1-1,3 млн людей. Якщо Україна планово виходитиме з карантину після травневих свят, реальний ВВП 2020 року впаде на 4,5%. Якщо ж обмежувальні заходи триватимуть до середини червня, цей показник знизиться на 7%.

На час карантину мінімальна допомога в разі безробіття складе 1000 грн, повідомляє Держслужба зайнятості України. Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Постанова застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, і діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Зараз ви читаєте новину «Уряд визначив, скільки платитиме безробітним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути