пʼятниця, 01 червня 2012 18:18

Уряд відібрав у Охмадиту 200 мільйонів на користь "Євро"

Уряд відібрав у Охмадиту 200 мільйонів на користь "Євро"
Фото: Reuters

Громадські організації заявляють, що Кабінет міністрів передає на "Євро-2012" 200 мільйонів гривень, які передбачалися на будівництво лікувально-діагностичного комплексу дитячої лікарні "Охматдит", повідомляє "Українська правда"

Відповідне рішення було ухвалено урядом 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, йдеться в заяві громадських організацій.

Згідно з постановою уряду №443 від 21 травня, відповідні зміни внесено в додатки до державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Низка громадських організацій вимагають від прем'єр-міністра Миколи Азарова, міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, президента Віктора Януковича та уповноваженого з прав дитини Юрія Павленка публічно пояснити причини гальмування реконструкції Охматдиту, а також коли і за які кошти буде завершене будівництво.

Вони нагадують, що 8 місяців тому Азаров обіцяв реконструювати Охматдит та забезпечити столицю сучасною дитячою лікарнею європейського рівня. Він зазначав, що у 2012 році для цього буде виділено 900 млн. грн, аби у жорсткі терміни побудувати корпус для пересадки кісткового мозку та онкогематології.

"Повна реконструкція мала завершитися у 2013 році, тоді як вже зараз будівництво фактично припинено, а важка техніка для відділення онкогематотології, яка має бути встановлена на етапі будівництва, не закуплена", - йдеться в заяві.

"Для українських дітей пересадка кісткового мозку в Білорусі коштує біля 200 тисяч доларів, у Західній Європі – в півтора-два рази дорожче. Українському бюджету кожна така операція разом з підготовкою й реабілітацією обійдеться в середньому в 100 тисяч гривень, тобто в десять разів дешевше, ніж оплата лікування за кордоном", - зазначається в заяві.

Заяву підписали представники громадської кампанії "Наші діти", Інституту масової інформації, Самоврядної альтернативної мережі, член медійної ради при Охматдиті, Дорадча рада спільнот з питань доступу до лікування в Україні, рух добровольців "Простір свободи", громадянська служба "Свідомо" та ще низка організацій, включаючи рух "Стоп цензурі!".

Зараз ви читаєте новину «Уряд відібрав у Охмадиту 200 мільйонів на користь "Євро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути