Ексклюзиви
понеділок, 05 квітня 2021 17:33

Уряд та мережі АЗС домовились про боротьбу з нелегальним пальним

Уряд та мережі АЗС домовились про боротьбу з нелегальним пальним
Уряд вживатиме заходів щодо протидії нелегальному виробництву та обігу пального. Фото: unsplash

Кабмін отримуватиме від мереж АЗС інформацію про нелегальне виробництво та обіг пального. Потім вживатиме відповідних заходів щодо протидії правопорушенням.

Відповідний меморандум підписали Кабінет міністрів та Нафтогазова Асоціація України, повідомляють у Мінекономіки.

"За останні декілька тижнів ми провели багато зустрічей і дискусій з мережами АЗС. Підписання цього меморандуму – це свідчення того, що взаєморозуміння між державою та бізнесом є: компромісні рішення знайдені. Спільними зусиллями ми маємо забезпечити цінову стабільність на ринку нафтопродуктів", - сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Асоціація щомісячно надаватиме Кабміну некомерційну інформацію щодо форм, видів та місць існування нелегального обігу пального, а також місць роботи суб'єктів, які працюють з ознаками порушення норм законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У великих мережах АЗС подешевшав бензин

Уряд вживатиме заходів щодо протидії нелегальному виробництву та обігу пального. Також Кабмін сприятиме диверсифікації джерел постачання як з вітчизняних, так і з іноземних нафтопереробних заводів, вільного ціноутворення на ринку нафтопродуктів.

Зі свого боку компанії-учасники Асоціації зобов'язуються продовжувати сплачувати податки в повному обсязі, формувати ціну на нафтопродукти на умовах вільної конкуренції та з урахуванням кон'юнктури на світових ринках.

Нафтогазова Асоціація України — галузеве об'єднання, що представляє інтереси найбільших гравців нафтогазового ринку. До її складу входять 14 найбільших оптових, роздрібних, видобувних, переробних підприємств, що представляють національний, міжнародний, приватний і державний бізнес. Серед них: WOG, ОККО, Shell, АМІС, SOCAR, KLO, Параллель, Glusco, видобувне та переробне підприємство Укргазвидобування, а також оптові постачальники нафтопродуктів БНК-Україна, АНВІТРЕЙД, ГРАН-ПРІ ОЙЛ, Центрнафтогазпостач. Учасники Асоціації забезпечують близько 50% роздрібної торгівлі та близько 80% ринку імпорту нафтопродуктів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд та мережі АЗС домовились про боротьбу з нелегальним пальним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути