вівторок, 15 серпня 2017 15:30

Уряд пояснив, як нараховуватиме субсидії безробітним

Уряд пояснив, як нараховуватиме субсидії безробітним
Безробітні громадяни України працездатного віку отримуватимуть субсидії на оплату комунальних послуг на базі 2-х прожиткових мінімумів, а не одного, як було раніше. Фото - ukrinform

Безробітні громадяни України працездатного віку отримуватимуть субсидії на оплату комунальних послуг на базі 2-х прожиткових мінімумів, а не одного, як було раніше.

Про це повідомляє урядовий портал у Facebook.

"Неофіційні доходи отримує величезна кількість українських домогосподарств. Не сплачуючи нічого в Державний бюджет країни, недоброчесні громадяни хочуть отримати допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг – субсидію – у максимальному розмірі", - вказано у повідомленні.

У Кабміні кажуть, що це не справедливо щодо тих людей, які працюють офіційно, сплачуючи державі податки.

"За обсягом субсидія, скажімо, скромної вчительки, яка важкою, напруженою роботою заробляє гроші і чесно платить податки, може бути меншою, ніж у тих, хто не декларує ні копійки, але при цьому споживає газ, світло", – повідомляють у КМУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міністерстві пояснили, як витратити 50 тис. грн і не втратити субсидію

Зарахуванням двох прожиткових мінімумів – з 1 травня 2017 року 3248 грн – держава вирівнює соціальну справедливість між тими, хто дійсно потребує підтримки в оплаті житлово-комунальних послуг, і тими, хто начебто не працює, але на якісь доходи живе.

"Рішення про зарахування 2-х прожиткових мінімумів людям працездатного віку при оформленні субсидії покликане стимулювати населення до праці та офіційного працевлаштування", - заявили в уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боржникам за комунальні послуги субсидій не даватимуть

В оновленій урядовій програмі надання субсидій можна оформити державну допомогу і на дачу. Оформити таку субсидію можна так само, як на квартиру чи будинок.

Зараз ви читаєте новину «Уряд пояснив, як нараховуватиме субсидії безробітним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути