середа, 12 травня 2021 18:56

Уряд хоче додатково зібрати 60 млрд грн податків

Уряд хоче додатково зібрати 60 млрд грн податків
У планах уряду боротьба з необлікованим використанням землі і тіньовим обігом сільськогосподарської продукції. Фото: Олена Луценко

Міністерство фінансів підготувало проєкт змін до Податкового кодексу. Планують додатково збирати 60 млрд грн податків на рік.

"Ухвалення законопроєкт дасть можливість отримати додаткові річні надходження понад 60 мільярдів гривень. Гроші будуть отримані завдяки приведенню абсолютних ставок податків до фактичного рівня макропоказників. Передбачається відповідність акцизних ставок, рентних платежів до фактичної інфляції. У планах уряду протидія "скруткам", неповерненню валютного виторгу й боротьба з необлікованим використанням землі, тіньовим обігом сільськогосподарської продукції. Також планується підвищення ефективності справляння рентних платежів із видобування корисних копалин", - розповів міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання уряду 12 травня.

Кабмін схвалив відповідний проєкт закону, передасть його до Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запровадять податок для багатих - кому доведеться платити

"Усуваємо прогалини в Податковому кодексі, які давали змогу великому бізнесу не платити податки в Україні. В останні роки було створено багато різних схем, які цей законопроєкт ліквідовує", - сказав під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу. "За" проголосували 245 народних депутатів. Документ передбачає податкову амністію активів для детінізації української економіки. Пропонується з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022-го провести одноразове спеціальне добровільне декларування активів фізичних осіб.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче додатково зібрати 60 млрд грн податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути