вівторок, 18 травня 2021 16:54

Уруський стурбований, що для ЗСУ купують іноземні вантажівки
5

Вітчизняні збройні сили мають бути оснащені якісними українськими вантажівками, каже віце-прем’єр-міністр Олег Уруський: «Це має бути в пріоритеті»
Фото: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України

Збройні сили України мають закуповувати вітчизняні вантажівки.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський 18 травня. Разом з міністром оборони Андрієм Тараном відвідав з робочим візитом завод "АвтоКрАЗ" на Полтавщині.

"У Збройних силах України зростає кількість вантажівок іноземного виробництва, ухвалюють рішення щодо розміщення ряду нових зразків озброєння не на вітчизняному шасі. Своєю чергою "АвтоКрАЗ" наголошує на потребі збільшити оборонне замовлення та на ритмічності оплати за виготовлену продукцію, – сказав Уруський. - Важливо, щоб країна з багаторічним досвідом та реальним власним потужним потенціалом з виробництва вантажівок не втратила технологічних можливостей, а розвивала їх, поліпшуючи свої позиції на ринку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське автовиробництво впало на третину

"АвтоКраз" створив шасі для радіолокаційної станції армії. Нова трикоординатна радіолокаційна станція 35Д6М здатна працювати майже в будь-яких кліматичних умовах та гірській місцевості, кажуть на підприємстві.

Зараз ви читаєте новину «Уруський стурбований, що для ЗСУ купують іноземні вантажівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути