четвер, 21 червня 2012 17:41

"Укрзалізниця" і Skoda спільно будуватимуть електровози подвійного живлення

"Укрзалізниця" і Skoda спільно будуватимуть електровози подвійного живлення
При виготовленні чеських електровозів обіцяють широко використовувати українські комплектуючі. Фото: parovoz.com

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") планує спільно з компанією Skoda (Чехія) розпочати випуск електровозів подвійного живлення (двосистемних електровозів).

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці" з посиланням на першого заступника гендиректора адміністрації Миколу Сергієнка.

"Сьогодні допрацьовуються фінансові умови, і, думаю, вже на початку липня з компанією Skoda буде підписаний договір про створення спільного підприємства. Планується, що перші п'ять електровозів будуть побудовані в Чехії, а починаючи з шостого - в Україні на Запорізькому електровозоремонтному заводі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий поїзд Skoda виїхав до Харкова, забувши взяти пасажирів

За словами Сергіенка, на підприємстві буде побудовано новий цех зі складання електровозів. Поряд із новим обладнанням будуть використовуватися і діючі потужності Запорізького електровозоремонтного заводу. Також буде задіяний лазерний комплекс для різання листового металу Bystronic і листозгинальний прес Hammerle.

Заступник гендиректора "Укрзалізниці" зазначив, що при виготовленні електровозів будуть широко використовуватися українські комплектуючі.

"З чеською стороною ми узгодили цифру в 60%. Можливо, у перспективі ми доведемо її до 70%", - додав перший заступник гендиректора "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, електропоїзди подвійного живлення Skoda Vagonka курсують в Україні за експериментальним графіком із травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" і Skoda спільно будуватимуть електровози подвійного живлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути