понеділок, 23 березня 2015 11:48

"Укрзалізниця" готова застосувати силу у боротьбі з "сепаратизмом" Південно-Західної залізниці

"Укрзалізниця" готова застосувати силу у боротьбі з "сепаратизмом" Південно-Західної залізниці
"Бунтівний" екс-очільник ПЗЗ Олексій Кривопішин. Фото: dt.ua

Для відновлення контролю над Південно-Західною залізницею (ПЗЗ), можливо, доведеться застосувати силу. Про це в. о. генерального директора Держадміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Максим Бланк написав на своїй сторінці в Facebook.

"Найближчим часом держава поверне контроль над бунтівною ПЗЗ, навіть якщо доведеться застосовувати силовий варіант. Ніхто не терпітиме в столиці проявів сепаратизму - дорога не підкоряється наказам Держадміністрації залізничного транспорту, ні вказівкам міністерства, ні рішенням Кабміну", - написав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 4 березня усунув від посади начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина через оприлюднену в ЗМІ інформацію про корупційні схеми на підприємстві.

Бланк повідомляв про призначення Володимира Тягульского т.в.о. голови ПЗЗ, зазначаючи, що "приймальню відстороненого начальника залізниці охороняють озброєні люди, щоб не допустити на робоче місце неугодного виконуючого обов'язки".

16 березня Бланк повідомив, що невідомі особи в офісі ПЗЗ продовжують перешкоджати доступу до робочого місця Тягульского. Він також повідомив, що направив лист з викладенням наведених фактів в Генпрокуратуру.

17 березня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Кривопішин оскаржить в Київському окружному адмінсуді своє звільнення. Того ж дня суд зупинив дію розпорядження Кабміну про призначення в. о. начальника Південно-Західної залізниці Тягульского.

19 березня Бланк звільнив керівний склад ПЗЗ, аргументувавши це необхідністю нормалізації роботи підприємства, а ПЗЗ заявила, що не буде виконувати накази "Укрзалізниці".

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" готова застосувати силу у боротьбі з "сепаратизмом" Південно-Західної залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути