четвер, 20 серпня 2015 02:51

"Укрзалізницю" буде корпоратизовано, а не приватизовано - Пивоварський

"Укрзалізницю" буде корпоратизовано, а не приватизовано - Пивоварський
Фото: firtka.if.ua

Питання про приватизацію Укрзалізниці не стояло, не стоїть і не буде стояти в майбутньому. Про це заявив в ефірі "5 каналу" в середу ввечері міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

"Про приватизацію ні в міністерстві, ні на рівні Кабінету міністрів ніхто не говорив, і це законодавчо заборонено", - сказав Пивоварський.

Міністр назвав міфами чутки про нібито подальшу приватизацію залізничної галузі. "Міфи поширюють ті люди, які не зацікавлені у змінах, що відбуваються зараз на Укрзалізниці, особливо у тих змінах, що стосуються закупівель. На сьогоднішній день Укрзалізниця проводить набагато більш прозорі закупівлі, відбуваються зміни в керівному складі. Багатьом людям, які крали з Укрзалізниці багато років, це не подобається. Тому вони зараз починають запускати міфи про те, що корпоратизація означає приватизацію", - констатував Пивоварський.

Він вкотре нагадав про те, що Укрзалізниця проходить процес корпоратизації та створення ПАТ залізничного транспорту.

"Укрзалізниця" корпоратизується, це означає, що не буде більше регіональних князівств, не буде королівств, буде одна-єдина публічна акціонерна компанія "Укрзалізниця". Система управління змінюється. Роль генерального директора змінюється. На сьогодні генеральний директор має практично абсолютні повноваження. Після корпоратизації більш активною буде роль правління, це більш колегіальний орган. Генеральний директор також буде членом правління і головою правління", - розповів Пивоварський.

Крім того, міністр повідомив, що після корпоратизації одразу буде оголошено конкурс. До складу правління, з його слів, люди увійдуть на конкурсних засадах.

"У правління будуть входити також незалежні члени. І я не здивуюся, якщо деякі з них будуть іноземцями з досвідом або німецької залізниці, або австрійської, або польської, або литовської, або ще якоїсь", - додав Пивоварський.

Раніше повідомлялося, що керівництво "Укрзалізниці" за минулий рік і 5 місяців 2015 року розтратило 200 мільйонів.

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізницю" буде корпоратизовано, а не приватизовано - Пивоварський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути