Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 11:00

Укрзалізниця домовилась співпрацювати з американцями

Укрзалізниця домовилась співпрацювати з американцями
Поставка 30 дизельних локомотивів - перший крок для подальшого партнерства між Україною та компанією General Electric. Фото: UA.News

Американська компанія General Electric Transportation надасть Україні 30 дизельних локомотивів у межах проекту модернізації української залізниці.

Питання обговорювали під час зустрічі посла України в США Валерія Чалого з виконавчим директором General Electric Transportation Рафаелем Сантаною, повідомляє у Facebook Посольство України в США.

"Поставка перших 30 дизельних локомотивів серії Evo буде першим кроком для подальшого партнерства між Україною та компанією General Electric", - йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили співпрацю в енергетичній галузі, інфраструктурі та медицині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні визнали неспроможність Укрзалізниці будувати поїзди

Крім цього, Валерій Чалий наголосив на питанні локалізації виробництва нових локомотивів та модернізації існуючого локомотивного парку на виробничих потужностях України.

"База локомотивів Укрзалізниці в поганому стані, їх катастрофічно не вистачає. Обсяг робіт із ремонту й заміщення тяги, який треба виконати, достатній для співпраці одразу з кількома світовими компаніями. Має бути альтернатива, щоб не залежати від одного партнера", - каже колишній заступник міністра транспорту Володимир Шульмейстер.

Протягом семи років Укрзалізниця отримає від американської компанії General Electric Transportation 30 нових локомотивів. Американці частину виробництва розмістять в Україні. Інвестуватимуть кошти в обслуговування локомотивів в Україні. Крім цього, модернізуватимуть наявні. Голова офісу Національної інвестиційної ради при президентові Юлія Ковалів вважає, що прихід в Україну однієї з найбільших американських компаній стане потужним сигналом для інших іноземних інвесторів.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця домовилась співпрацювати з американцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути