Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 11:22

Укрпошта планує купити банк

Укрпошта планує купити банк
Очікувана вартість тендеру з послуг аналізу - 3 млн 500 тис грн. Фото: Олена Луценко

Укрпошта розпочала процес купівлі банку. Для цього оголосили тендер на аналітико-консультаційні роботи.

"Тиждень почнемо з позитиву. До нього ми йшли довгі чотири роки. Укрпошта починає процес придбання банку. Ми оголошуємо тендер на оцінювача, який зможе нам допомогти з цією серйозною справою. Ну щоб потім не казали, що заплатили дорого і не за те щось. Зараз лиш скажу, що банк, який купується, буде невеликим. Без відділень або з малою їх кількістю. У нас своїх 11 тисяч. І, звісно, без портфеля проблемних активів. У нас є дві-три такі мети, з якими ми почнемо переговори. Сподіваюсь закрити угоду протягом наступних п'яти-шести місяців", - написав у Facebook генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери повинні будуть їхати в райцентр, щоб зняти гроші в банкоматі

Очікувана вартість тендеру з послуг аналізу - 3,5 млн грн. До 15 червня учасники мають подати свої пропозиції на участь у торгах. Розмір пониження ціни - 17,5 тис. грн.

19 травня 2020 року Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт 2788-д, який передбачає створення поштового банку на базі Укрпошти (ведення обмеженої банківської діяльності). Національний поштовий оператор уже здійснює низку фінансових операцій: обмін валют, видача готівки, сплата рахунків, грошові перекази. Законопроєкт про поштовий банк дасть право Укрпошті здійснювати ще три основні види банківських операцій: залучати депозити, відкривати та вести банківські рахунки фізичних осіб та суб'єктів господарювання, випускати платіжні картки.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта планує купити банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути