Ексклюзиви
субота, 04 серпня 2012 11:39

"Укроборонпром" під керівництвом Саламатіна зазнав збитків на сотні мільйонів

"Укроборонпром" під керівництвом Саламатіна зазнав збитків на сотні мільйонів
Дмитро Саламатін Фото: radiosvoboda.org

Підприємства, що входять в об'єднання "Укроборонпром", продемонстрували збільшення збитковості і зниження прибутку в період, коли концерн очолював Дмитро Саламатін, пише ZN.UA.

Так,у 2010 році без участі Саламатіна загальний прибуток підприємств, згодом включених у концерн, становив близько 668 млн. гривень. У 2011 році під його керівництвом знизився до 533 млн., а за даними першого кварталу нинішнього року був лише 95 млн.

Якщо в 2010 році загальні збитки оборонних підприємств дорівнювали 316 млн. гривень, то вже під керівництвом Саламатіна в 2011 році цифри казали про майже 435 млн. За перший квартал 2012 року "досягнення" концерну вже наблизилися до 166 млн. гривень. При цьому кількість збиткових підприємств збільшилася з 45 у 2010 році до 62 за підсумками першого кварталу поточного року.

"Зате зростання середньої заробітної плати на підприємствах ОПК цілком очевидне. З 2010 року цей показник підріс на 500 гривень, хоча за постійного зростання боргів із виплат заробітної плати та колосального відтоку кваліфікованих кадрів із галузі це видається профанацією", — відзначає автор статті.

Нагадаємо, 8 лютого 2012 року Віктор Янукович звільнив Дмитра Саламатіна з посади генерального директора Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення ("Укроборонпром") і призначив його Міністром оборони України.

Зараз ви читаєте новину «"Укроборонпром" під керівництвом Саламатіна зазнав збитків на сотні мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути