вівторок, 10 вересня 2013 15:25

Українських туристів хочуть примусово застраховувати

Українських туристів хочуть примусово застраховувати
Мінімальне страхове покриття буде становити медстрахування 30 тис. євро. Фото: king-travel.com.ua

В Україні може бути введене обов'язкове медичне страхування туристів та їх страхування від нещасних випадків.

Відповідний законопроект розробило Державне агентство з туризму та курортів.

Передбачається, що мінімальне страхове покриття буде становити медстрахування 30 тис. євро, а по страхуванню від нещасного випадку - 3 тис. євро.

Документ також пропонує заміну у переліку обов'язкових видів страхування відповідальності суб'єктів туристичної діяльності за шкоду, заподіяну життю чи здоров'ю туриста або його майну на страхування відповідальності туроператора.

Такий оновлений вид страхування передбачається використовувати як фінансове забезпечення діяльності туроператора перед туристом, а альтернативою йому в законопроекті є банківська гарантія. При цьому розмір фінансового забезпечення пропонується підвищити в порівнянні з існуючим рівнем у 20 тис. євро мінімум в 25 разів - до 50 тис. євро - для туроператорів, що направляють за кордон не більше 50 тис. туристів на рік. Більш крупним учасникам ринку буде потрібно додаткове фінансове забезпечення в 250 тис. за кожні 50 тис. туристів.

Законопроект також передбачає введення фінансового забезпечення турагента перед туроператором в розмірі щонайменше 50 тис. євро, яке може здійснюватися або шляхом укладення договору страхування відповідальності, або шляхом отримання гарантії банку.

Одночасно з введенням обов'язкового страхування туристів передбачається вилучити норму, згідно з якою вони сьогодні мають право вимагати від туроператора або турагента забезпечити страхування інших ризиків, пов'язаних з подорожжю.

В даний час медичне страхування туристів є добровільним, однак більшість країн вимагають його наявності від в'їжджають. Зокрема, умовою отримання шенгенської візи є наявність медстраховки з мінімальним страховим покриттям 30 тис. Однак, наприклад, для Туреччини або Єгипту страхова сума нижча - $15 тис.

Зараз ви читаєте новину «Українських туристів хочуть примусово застраховувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути