Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2018 14:59

Українські шахтарі підтримують рішення АМКУ про те, що ДТЕК не монополіст – нардеп

Українські шахтарі підтримують рішення АМКУ про те, що ДТЕК не монополіст – нардеп
Нардеп Артур Мартовицький вважає, що рішення АМКУ дозволить активізувати розвиток гірничої галузі в Україні. Фото: Укрінформ

Народний депутат, член підкомітету ВР з питань вугільної промисловості Артур Мартовицький вважає, що шахти ДТЕК забезпечують енергетичну безпеку України. Про це він заявив, під час фінального засідання Антимонопольного комітету по справі групи ДТЕК.

"Цього рішення чекають і шахтарі в Павлограді, цей мій виборчий округ. ДТЕК забезпечує сьогодні сталою заробітною платою більше 40 тисяч шахтарів і їх сімей. І забезпечуэ не на словах, а на ділі енергетичну безпеку України. Ми розглядали питання стратегічного розвитку вугільної галузі, державного сектора вугільної галузі на нашому комітеті", - сказав Мартовицький.

На думку нардепа, рішення АМКУ дозволить активізувати розвиток гірничої галузі в Україні та сприятиме вирішенню соціально-економічних проблем. "Чим більше будемо добувати вугілля в Україні, тим більше будемо годувати наших шахтарів, а не шахтарів з Пенсільванії", - підкреслив він.

Як повідомлялося, АМКУ прийняв рішення закрити справу про можливе зловживання монопольним (домінуючим) становищем групи ДТЕК на ринку виробництва електроенергії. Трирічне розслідування не виявило порушень з боку компанії.

Як випливає зі звіту АМКУ, в 2015-2017 роках частка групи ДТЕК у виробництві електроенергії становила 24-26%, що відповідає нормам законодавства. Відповідно до закону України "Про захист економічної конкуренції" монопольним (домінуючим) становищем господарюючого суб'єкта може бути визнано в тому випадку, якщо його частка на ринку перевищує 35%.

Вся вироблена електроенергія продається генеруючими компаніями державному підприємству "Енергоринок" за цiнами, встановленими НКРЕКП. Таким чином, ринкова влада учасників ринку генерації електричної енергії в існуючій моделі ОРЕ не може бути реалізована в зв'язку з існуючими адміністративними обмеженнями, - стверджують в АМКУ.

Зараз ви читаєте новину «Українські шахтарі підтримують рішення АМКУ про те, що ДТЕК не монополіст – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути