четвер, 07 квітня 2022 01:02

Українські біженці отримають 2220 грн допомоги за програмою підтримки від Уряду спільно з ЮНІСЕФ

Українські біженці отримають 2220 грн допомоги за програмою підтримки від Уряду спільно з ЮНІСЕФ
Українці отримають додаткову допомогу від ЮНІСЕФ та України. Фото: Vitaliy Hrabar

Міжнародна організація ЮНІСЕФ спільно з Україною оголосили про запуск програми з підтримки тимчасово переміщених осіб.

Про це під час брифінгу повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Міжнародна організація ЮНІСЕФ разом з нашим урядом напрацювали та прийняли постанову, за якою починає працювати програма додаткової допомоги для вирішення нагальних проблем за місцем переміщення наших українців і українок. Ми розуміємо, що ви втратили житло, втратили можливість нормально жити й зараз у вас є нагальні потреби, які треба задовольнити. Тому розміщення, отримання продуктів харчування, медикаментів, меддопомоги — це все буде покривати, принаймні частково, ця програма", - розповіла Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія надала Україні сучасне озброєння на понад €200 млн

Зазначається, що право на отримання додаткових виплат отримають сім'ї, в яких троє і більше дітей, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років. А також сім'ї, де двоє і більше дітей, з яких принаймні одна дитина має інвалідність. Дана допомога буде нараховуватись незалежно від отримання цими особами інших видів допомоги.

За словами Верещук, виплата у розмірі 2220 грн на кожного члена сім'ї на місяць не більше як для п'ятьох осіб здійснюється одноразово одним платежем із розрахунку на три місяці.

В Україні планують запровадити безумовний дохід. Щомісячну суму українці отримуватимуть протягом "тривалого часу", в ефірі національного телемарафону заявив радник президента Олег Устенко

Зараз ви читаєте новину «Українські біженці отримають 2220 грн допомоги за програмою підтримки від Уряду спільно з ЮНІСЕФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути