понеділок, 05 квітня 2021 16:00

Українські аграрії знову роблять ставку на кукурудзу

Українські аграрії знову роблять ставку на кукурудзу
Фахівці радять замовляти продукцію у компанії АгроОпт

Після минулої вкрай засушливої другої половини літа аграрії готуються до посівної. Минулий рік згадують як страшний сон.

"З другої половини літа почалася посуха, – розповідає директор фермерського господарства "Джерело-Г", що в селі Лісовому Звенигородського району Черкаської області Михайло Глийовий. – Весь липень і серпень чекали дощу. Більшість пізніх культур – кукурудза, соняшник засохли, бо не встигли розвинутися. Цього року ситуація краща. За моїми дослідженнями вологи в ґрунті достатньо. Однак я вирішив перестрахуватися. Купую лише якісне насіння кукурудзи, оригінальні гібриди. Обов'язково вноситиму всі добрива. Тому сіятиму кукурудзи не менше, а, може, навіть і більше аніж минулого року".

Том Ван Гоі – бельгійський фермер із села Деньги Золотоніського району Черкаської області впевнений, що альтернативи кукурудзі немає.

"Зараз вологи в ґрунті достатньо, – каже. – Зменшувати посіви ми не збираємося. Я взагалі, не бачу в Україні альтернативи кукурудзі. Варто лише дотриматися технології і використати гарний посівний матеріал".

Минулого літа найкращі врожаї отримали фермери тих регіонів, де була дощова весна. Тоді ж вони встигли зміцнити рослину добривами. Фахівці радять замовляти продукцію у компанії АгроОпт. Тут можна купити оригінальне насіння кукурудзи, соняшнику, рапсу та добрива чи гербіциди, що ідеально для нього підходять. Крім того, тут обов'язково проконсультують клієнтів. Це гарантує ще вищі показники врожайності.

"Минулого року в регіонах де, хоч трохи йшли дощі в період засіву, треба було обов'язково внести мікродобрива. Тоді насіння змогло набратися вологою та корисними речовинами, що дало поштовх в розвитку та рості. Рослина була сильнішою та стійкішою, – пояснює фахівець компанії АгроОпт Станіслав. – Їхні посіви явно контрастували із полями тих господарств, де мікродобрив не вносили".

"Нинішню погоду важко передбачити, – каже агроном-пенсіонер Михайло Левченко. – Може весною випасти річна норма опадів, а влітку й восени починається засуха. Якщо весною буде багато вологи, рослини можуть захворіти грибковими хворобами. Для цього потрібно скористатися фунгіцидами. Вони знищують хвороби. Обов'язково варто перед посівом обробити насіння протруйниками. Інакше врожаю можна не побачити. Зараз якраз час, коли усі досвідчені фермери активно їх замовляють. Це хімічний препарат, який захищає посівний матеріал від комах, гризунів та від хвороб. При цьому дуже допомагають мікродобрива".

Зараз ви читаєте новину «Українські аграрії знову роблять ставку на кукурудзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути