Український бутерброд з салом за рік подорожчав на 10%.
"У січні 2018 роки для приготування 8-10 українських салбургер, тобто грінок з салом, ми витратили 33,3 грн, а через рік - 36,6 грн. А це на 10% дорожче", - повідомив гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує приготувати вареники
Експерт також вказав, на скільки подорожчав кожен з продуктів:
житній хліб (500 г): січень 2018 року - 7,7 грн, січень 2019-го - 9,3 грн (+ 21%);
сало (250 г):січень 2018 року - 18 грн, січень 2019-го - 19,2 грн (+ 6%);
соняшникова олія (100 мл); січень 2018-го - 3,4 грн, січень 2019-го - 3,5 грн (+ 3%);
часник (30 г): січень 2018-го - 1,8 грн, січень 2019-го - 1,7 грн (+ 5%);
кріп (20 г): січень 2018-го - 2,4 грн, січень 2019-го - 2,9 грн (+ 21%).
Крім того, Дорошенко повідомив про подорожчання борщу зі свининою в Україні за рік. За його словами, вартість зросла на 14,9 грн, або на 16%. У січні 2018 року борщ з м'ясом коштував 89,9 грн, а рік по тому - 104,8 грн.
Минулого року найбільше додали в ціні овочі борщового набору. Водночас вони почнуть дешевшати не раніше квітня. Тоді на прилавках з'явиться продукція нового врожаю.
Коментарі