Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2024 16:10

Україні треба до $300 млрд інвестицій на наступні 10 років

Україні треба до $300 млрд інвестицій на наступні 10 років
Підтримка партнерів має бути прогнозованою, сказав прем'єр. Фото: НБУ

Україні потрібні зовнішні інвестиції і трансфер технологій від партнерів.

У наступні 10 років необхідно від $10 до $30 млрд щорічних інвестицій від партнерів. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Багатосторонньої координаційної платформи донорів на Конференції відновлення у Берліні, повідомили "Суспільне".

Найперший пріоритет - фінансова стабільність України, сказав прем'єр.

"Для нас важливо, аби підтримка партнерів була прогнозованою, ритмічною та стабільною. Нам потрібні відбудова, доступ до зовнішніх ринків і покращення логістики", - заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк оновив курс валют на 11 червня

Український уряд запустив низку програм стимулювання економіки, які дали позитивний ефект. Торік ВВП відновився на 5,3%, а за перші чотири місяці цого року зростання відбулося на 4,4%, повідомив прем'єр.

Шмигаль наголосив, що після ударів Російської Федерації по українській енергосистемі, особливої підтримки потребує енергетичний сектор.

"Більше ППО, більше енергетичного обладнання, сприяння розширенню імпорту електроенергії в Україну, допомога в децентралізації енергосистеми", - сказав прем'єр-міністр.

Сьогодні у Берліні стартувала Конференція з відновлення України - Ukraine Recovery Conference. У ній взяли участь президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Загалом участь у дводенному форумі візьмуть понад дві тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.

Внаслідок російських ударів знищено 9 ГВт потужностей української електроенергетики, тобто близько половини енергетичних потреб України, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба до $300 млрд інвестицій на наступні 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути