вівторок, 24 березня 2020 11:29

Українцям, які втратили роботу, виплатять допомогу

Українцям, які втратили роботу, виплатять допомогу
Держава виплатить українцям, які залишилися без роботи, фінансову допомогу. Фото: pixabay.com

Держава виплатить українцям, які залишилися без роботи або не зможуть працювати через карантин, фінансову допомогу в установленому законодавством розмірі з так званого стабілізаційного фонду, який сформують найближчим часом.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV і додав, що кошти платитимуть для того, щоб люди змогли перебувати вдома в період карантину.

"Доплати, про які я говорив, соціальні виплати, вони можуть здійснюватися фондом страхування на випадок безробіття, вже зараз ми точно забезпечимо виплату всім, хто офіційно перебував у відпустці або був звільнений з роботи", — сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці будуть затребувані і в Італії, і в Польщі: коли заробітчани повернуться на роботу

Загальну програму підтримки людей буде впроваджено у квітні-травні. Ведеться робота для того, щоб надати одноразову фінансову підтримку пенсіонерам на час карантину.

Прем'єр-міністр додав, що найближчим часом в Україні з'явиться стратегічна економічна рада розвитку країни, разом з якою будуть ухвалювати кроки для якомога м'якшого проходження економічної кризи і подальшого розвитку економіки після неї.

З квітня 10,4 млн пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги отримають 1 тис. грн одноразової виплати. Йдеться про громадян, пенсія яких не досягає 5 тис. грн. Також тисячу нарахують отримувачам соціальної допомоги - людям з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю і отримувачам соціальних пенсій.

Зараз ви читаєте новину «Українцям, які втратили роботу, виплатять допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути