середа, 12 серпня 2020 12:47

Українцям важко розрізняти нові монети: відповідь НБУ

Українцям важко розрізняти нові монети: відповідь НБУ
Монети мають такий колір, аби відрізнятися від 10, 25 та 50 копійок. Фото: pixabay.com

На сайті президента з'явилася петиція, автор якої незадоволений новими монетами номіналом 5 та 10 грн. Він просить, аби матеріал, з якого вони виготовлені, змінили. Аби петицію розглянули, необхідно зібрати 25 тис. голосів.

"Монети номіналом 5 та 10 гривень виготовлені зі сплаву металів, який важко відрізнити від монет номіналом 1 та 2 гривні. Прохання змінити матеріал виготовлення та дизайн 5- та 10-гривневих монет на матеріал зразка 10, 25 або 50 копійок", - йдеться в петиції.

У листі від НБУ зазначають, що ці монети мають такий колір, аби відрізнятися від 10, 25 та 50 копійок, які є в обігу. Копійки також мають бути відмінними і від монет інших країн, аби уникнути шахрайських схем, пише ТСН.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні знищили 25 млрд грн: подробиці

У Нацбанку зазначили, що монети все ж відрізняються за розміром та вагою, а також мають різні зображення видатних українців. Все це має допомагати розрізняти їх.

НБУ ввів у обіг монети номіналом 1та 2 грн ще 2018 року. 2019-го українці почали користуватися монетою номіналом 5 грн, а 3 червня в обігу з'явилася монета номіналом 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «Українцям важко розрізняти нові монети: відповідь НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути