пʼятниця, 30 серпня 2013 05:34

Українців змушують переплачувати за закордонні паспорти - АМКУ

Українців змушують переплачувати за закордонні паспорти - АМКУ
Фото: portal.lviv.ua

Антимонопольний комітет визнав, що в Державній міграційній службі змушують українців переплачувати при отриманні закордонних паспортів, повідомляє lb.ua.

Згідно з повідомленням відомства, його співробітники з'ясували, що бланки заяв на отримання паспорта і квитанції на його оплату в офісах Держміграції видають не співробітники служби, а працівники держпідприємства "Документ", які нав'язують громадянам ряд необов'язкових квитанцій, наприклад, на оплату консультацій цього підприємства або оплату страхових послуг.

АМКУ нагадав, що неконкурентне делегування повноважень органів влади будь-яким суб'єктам господарювання протизаконно, і зажадав від Держміграції протягом місяця вжити заходів щодо недопущення подальшого справляння необов'язкових платежів з громадян.

ДП "Документ" входить до сфери управління Держміграційної служби і повинно забезпечувати ефективну організацію платних послуг паспортно-візового характеру.

Зараз ви читаєте новину «Українців змушують переплачувати за закордонні паспорти - АМКУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути