середа, 12 грудня 2018 16:25

Українців попередили про зростання пенсійного віку

Українців попередили про зростання пенсійного віку
В Україні з 1 січня 2019-го на пенсію в 60 років зможуть вийти тільки ті, хто заробив як мінімум 26 років стажу. Фото: pogliad.ua

Пенсійний вік підвищуватимуть разом зі зростанням тривалості життя.

"Зараз людина з мінімальним стажем може виходити на пенсію в 60 років. Це досить низький рівень. Із часом пенсійний вік буде підвищуватися", - розповів старший економіст Світового банку Олексій Случинський, пише Економічна правда.

За його словами, деякі країни поки не підвищують пенсійний вік. Однак вони вже прийняли рішення зробити це, наприклад, за 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, як зростуть пенсії

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Водночас до цього питання ще повернуться", - наголосив Случинський.

Він додав, що Україна знаходиться у перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію.

В Україні з 1 січня 2019-го на пенсію в 60 років зможуть вийти тільки ті, хто заробив як мінімум 26 років стажу. Іншим доведеться трудитися до 63 і навіть 65 років. Із 2019-го всі, хто заробив менш як 15 років стажу, не можуть претендувати на пенсію. Про це йдеться в прийнятому законі "Про підвищення пенсій".

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про зростання пенсійного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути