пʼятниця, 10 грудня 2021 13:24

Українці висловилися щодо ідеї Зеленського про економічний паспорт

Українці висловилися щодо ідеї Зеленського про економічний паспорт
Ставлення українців до економічного паспорта / "Рейтинг"

Більшість українців схвально ставляться до ідеї запровадження економічного паспорту.

53% схвалили її, 28% - ставляться нейтрально, 16% - негативно. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг" 6-8 грудня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічний паспорт українця: чи заплатять олігархи майбутнім поколінням

Водночас 32% опитаних добре обізнані про ідею, 40% - щось чули про неї, 28% - нічого невідомо про ініціативу. Серед добре поінформованих про ініціативу підтримують її 62%, 25% - не підтримують.

Повнолітні українці, що народилися з 1 січня 2019 року, отримають понад 620 тис. грн кожен. Крім того, що треба народитися 2019-го, потрібно виконати ще дві умови: мати українське громадянство й проживати на території України впродовж останніх п'яти років. В Офісі президента прогнозують, що виплати мають з'явиться 2037 року. Загалом у цей рік доведеться сплатити 191 млрд грн.

Законопроєкт про економічний паспорт, внесений президентом на розгляд Верховної Ради, передбачає створення фонду майбутніх поколінь - державні внески здійснюватимуть щороку на кожного учасника фонду до досягнення ним 18 років.

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді два законопроєкти щодо запровадження економічного паспорту. У владній команді очікують, що діти, які матимуть економічний паспорт і отримуватимуть на спецрахунки кошти від рентних платежів, на момент досягнення повноліття матимуть на рахунках $10 тис. в еквіваленті в гривнях з урахуванням інфляції.

Зараз ви читаєте новину «Українці висловилися щодо ідеї Зеленського про економічний паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути