Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2018 11:57

Українці відмовляються від горілки: що почали пити більше

Автор: boagastronomia.com.br
  В Україні почали менше споживати алкоголь
В Україні почали менше споживати алкоголь

В Україні почали менше споживати міцний алкоголь. Натомість стали більше пити лікери.

Цьогоріч скоротили виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4%. За останні півроку зменшили виготовлення на 10,6% - до 5,7 мільйона декалітрів, пише УНІАН.

"Виробництво коньяку та бренді скоротилося на 2,7% - до 884 тисяч декалітрів. Виробництво горілки в липні 2018 року становило 967 тисяч дал, що на 10% менше, ніж місяцем раніше, і на 3,2% більше, ніж у липні 2017", - йдеться у повідомленні Державної служби статистики.

Виробництво коньяку та бренді у липні становило 126 тисяч дал, що на 24,4% менше показника червня поточного року, і на 1,4% менше, ніж у липні 2017.

Натомість обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв в Україні в січні-липні збільшився на 25,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становив 3,6 мільйона дал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвінчали міф про користь алкоголю в помірних дозах

У липні поточного року виробництво лікерів та інших спиртних напоїв становило 701 тисячу дал, що на 11,3% менше, ніж минулого місяця, і на 32,1% більше, ніж у липні 2017.

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію з тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення операції Об'єднаних сил.

Склали рейтинг країн світу, які вважають найбільш "питущими". Несподівано на першому місці стала Білорусь. До трійки потрапила також Молдова - 16,8 л, Росія та Литва - близько 15 л.

Україна займає 4 сходинку, де громадянин випиває близько 14 л чистого спирту за рік.

Зараз ви читаєте новину «Українці відмовляються від горілки: що почали пити більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути