четвер, 18 серпня 2022 00:42

Українці сплачуватимуть "10-10-10": у Зеленського розповіли про можливу податкову реформу

Українці сплачуватимуть "10-10-10": у Зеленського розповіли про можливу податкову реформу
В Україні можуть запровадити єдину ставку податку на прибуток, доходи фізосіб та додану вартість. Фото: pixabay

В Україні обговорюється можливий проєкт податкової реформи, який передбачатиме єдину ставку податку на прибуток, доходи фізосіб та додану вартість.

Кожен податок українці сплачуватимуть на рівні 10%, заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма розповів в інтервʼю Forbes Україна.

"Ми справді обговорюємо модель, яка називається "10–10–10": 10% – податок на прибуток, 10% – ПДФО та 10% – ПДВ, а також скасування ЄСВ та воєнний збір 3%", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на пальне: в уряді заспокоїли водіїв

Разом із такими змінами передбачається майже повне скасування всіх пільг, посилення відповідальності за порушення податкового законодавства та доступ Податкової до інформації про банківські рахунки для запобігання ухиленню від сплати податків.

"Ми не пропонуємо нічого унікального. Наприклад, у США відповідальність за порушення податкового законодавства є чи не найбільшою серед усіх можливих правопорушень. Водночас ми хочемо створити модель, яка дасть змогу Україні бути конкурентною з податкової точки зору, зокрема й для глобального бізнесу", – зазначив він.

За словами Шурми, остаточне рішення ще не ухвалили і обговорення тривають.

В Україні планують запровадити податок у розмірі 10% на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій. На підтримку такої ідеї виступив Національний банк. Розробкою податку займеться Міністерство фінансів, але спеціалісти НБУ також будуть залучені до процесу.

Зараз ви читаєте новину «Українці сплачуватимуть "10-10-10": у Зеленського розповіли про можливу податкову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути