середа, 13 лютого 2013 14:00

Україна знову купуватиме газ у Туркменістану

Україна знову купуватиме газ у Туркменістану
Фото: neftegaz.ru

Меморандум про взаєморозуміння між Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" і ДК "Туркменгаз" передбачає поновлення поставок газу в Україну та країни Європи, а також розвідку родовищ на території Туркменістану.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

"Був підписаний меморандум між компаніями НАК "Нафтогаз України" і "Туркменгазом" щодо розширення співпраці в нафтогазовій галузі, а саме це і відновлення постачань газу в нашу країну і країни Європи, і розвідка родовищ на території Туркменістану", - сказав він.

Відповідаючи на питання, яким чином можуть бути відновлені поставки, з урахуванням російського фактору, міністр відповів, що ця відповідь буде дана після вивчення її фахівцями.

На запитання журналістів, за яким газопроводом можуть бути відновлені поставки туркменського газу, Ставицький зазначив:

"У нас є газопровід, який йде по північній частині Туркменістану і через Росію. Ми це питання обговорили. Ми спершу домовимося з нашими колегами з Туркменістану, а потім будемо домовлятися далі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк почав перевіряти земельний кадастр України

Говорячи про терміни реалізації досягнутих домовленостей, Ставицький зазначив, що найближчим часом сторони обміняються візитами "і буде вироблена стратегія щодо розвитку цих напрямків".

Він також зазначив, що питання про обсяги поставок газу буде вирішуватися пізніше.

Крім того, Ставицький зазначив, що Україна братиме участь у відкритих тендерах з розвідки родовищ на території Туркменістану.

За словами міністра, участь України в розвідці родовищ сприятиме збільшенню рівня обсягу товарообігу між двома країнами.

Зараз ви читаєте новину «Україна знову купуватиме газ у Туркменістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути