неділя, 02 червня 2013 05:33

Україна взяла на себе зобов'язання не грати проти правил Митного союзу

Україна взяла на себе зобов'язання не грати проти правил Митного союзу
Фото: ipress.ua

Митний союз (МС) викреслив із проекту меморандуму з Україною пункти про рівноправність і взаємну вигоду.

В останній редакції меморандуму з'явився пункт, згідно з яким Київ декларує намір дотримуватися принципів МС, не маючи навіть статусу спостерігача, пише ZN.ua.

Незважаючи на те, що меморандум про співпрацю України з МС носить декларативний характер, документ за минулі два місяці за наполяганням глав держав союзу зазнав істотних змін. Остання редакція документа в порівнянні з першою не враховує низки інтересів офіційного Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров підписав меморандум із Євразійською економічною комісією

Зокрема, найбільш "чудовим" пунктом меморандуму став п.3, що викликав здивування як у вітчизняних, так і в європейських експертів та дипломатів: "Україна декларує наміри дотримуватися принципів, зафіксованих у документах, що формують договірно-правову базу Митного союзу і Єдиного економічного простору, і утримуватися від дій і заяв, спрямованих проти інтересів МС і ЄЕП".

Таким чином, Україна декларує намір дотримуватися принципів МС і ЄЕП, не маючи навіть статусу спостерігача, і діяти тільки в інтересах МС. Нагадаємо, що Росія неодноразово давала зрозуміти, що підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС суперечить інтересам Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Україна взяла на себе зобов'язання не грати проти правил Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

303

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути