Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 15:49

Україна встановила абсолютний рекорд з експорту фруктів

Україна встановила абсолютний рекорд з експорту фруктів
Україна за минулий рік заробили на експорті свіжих ягід та фруктів на 37% більше, ніж у 2016-му. Фото: flashwallpapers.com

Українські аграрії за минулий рік заробили на експорті свіжих ягід та фруктів на 37% більше, ніж у 2016-му. Це стало рекордом за всі роки незалежності країни.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав економіст ФАО Андрій Ярмак.

Ягоди та фрукти, вирощені у нас, купують в ЄС, на Близькому Сході та в Південно-Східній Азії. Загалом плодовоовочевий ринок торік приніс аграріям $414 млн.

Імпортери найбільше замовляють українські концентрати томатного, яблучного та інших соків, а також сам сік. Вони принесли понад третину від усієї суми вторгованих коштів. Другу сходинку посіли горіхи - їх продали на $101 млн. $94 млн принесли свіжі фрукти. Майже 22% від усіх продажів становлять продукти переробки овочів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, куди найбільше продають вітчизняних товарів

Андрій Ярмак наголосив, що вітчизняний плодовоовочевий ринок дуже швидко оговтався від втрати російського і зробив акцент на якість і додану вартість.

Зниження виробництва яблук в ЄС в поточному сезоні дозволило Україні нарощувати поставки цієї продукції на європейські ринки. Згідно з даними митної статистики, за липень-січень сезону-2017/18 Україна експортувала в країни Євросоюзу 9,2 тис тонн яблук.

Зараз ви читаєте новину «Україна встановила абсолютний рекорд з експорту фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути