Ексклюзиви
середа, 08 травня 2013 11:45

Україна увійшла до трійки країн з найкорумпованішим бізнесом

Україна увійшла до трійки країн з найкорумпованішим бізнесом
Хабарництво залишається серйозною проблемою. Фото: dt.ua

Україна посіла третє місце серед європейських країн за корумпованістю серед бізнесменів.

Про це свідчить дослідження, проведене консалтинговою компанією Ernst & Young.

Як заявили в компанії, хабарництво залишається серйозною проблемою для європейської економіки. Так, 39% менеджерів визнали, що корупція є типовим явищем для їхньої країни, передає Deutsche Welle.

Перше місце в рейтингу зайняли бізнесмени Словенії - 96% менеджерів в ній вважають підкуп буденною справою. На другому місці серед європейських країн - Хорватія (90%), а Україна посіла третє місце. За даними дослідження, 85% українських менеджерів визнають, що без хабара в країні не обійтися.

Трохи краще йдуть справи у Словаччині, Греції, Сербії та Росії. Більше 80% респондентів у цих країнах вказують на поширену корупцію.

Найменше корупція поширена в Швейцарії. У цій країні лише 10% менеджерів зазначили, що хабарництво грає роль в їх економічному житті. Також низький рівень корупції у Фінляндії, Швеції та Норвегії.

Як пояснив аналітик Штефан Гайснер, у багатьох європейських країнах ситуація загострилася внаслідок економічної кризи. За його словами, в багатьох країнах, незважаючи на кризу, підприємці перебувають під тиском, щоб представити відмінні економічні показники. Тому багато хто з менеджерів не стримуються перед тим, щоб домогтися поліпшення результатів за допомогою сумнівних методів.

Зараз ви читаєте новину «Україна увійшла до трійки країн з найкорумпованішим бізнесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути