вівторок, 26 квітня 2022 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна просить у Байдена $2 млрд екстреної допомоги на місяць

Україна просить у Байдена $2 млрд екстреної допомоги на місяць
Україна шукає економічної підтримки, аби продовжувати виплачувати пенсії та зарплати. Фото: pixabay.com

Україна просить у Сполучених Штатів Америки майже $2 млрд екстреної економічної допомоги на місяць.

Адміністрація президента США Джо Байдена у свою чергу просить Конгрес про збільшення фінансування на потреби України, пише The Washington Post із посиланням на міністра фінансів України Сергія Марченка.

"Міністр фінансів Марченко, виступаючи у Вашингтоні, заявив, що держава прагне отримати міжнародну допомогу в сумі щонайменше $5 млрд на місяць, із яких майже $2 млрд підуть для покриття невідкладних потреб на квітень, травень і червень. Окрім цієї допомоги, в майбутньому очікується додатковий довгостроковий запит на відновлення після війни", - йдеться в повідомленні.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила журналістам, що адміністрація Байдена працює над направленням до Конгресу додаткового запиту про допомогу Україні, але відмовилася назвати суму, про яку йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни G7 нададуть Україні $24 млрд фінансової допомоги

"Ми повинні знайти шляхи для задоволення потреб України. Нас надихнула мужність українців, ми підтримуємо їх і зробимо все можливе, щоб залучити наші ресурси для підтримки визначених потреб", - сказала вона.

Водночас Марченко зазначив, що Україна шукає економічної підтримки, аби продовжувати виплачувати пенсії, зарплати працівникам охорони здоров'я та освіти тощо.

"Україна могла б надрукувати більше грошей, щоб покрити деякі з цих витрат, але це призведе до різкого зростання інфляції в той час, коли війна вже порушила торгівлю. Нам потрібно заповнити цю прогалину просто зараз, щоб залучити необхідне фінансування та виграти війну", - зазначив Марченко.

Міністри США вчора анонсували новий пакет допомоги уряду України й 14 іншим країнам регіону, в якому вторгнення Росії найімовірніше.

Зокрема, нова військова допомога Україні становитиме $322 млн готівкою для самостійного придбання озброєння. Загальна сума американської військової допомоги Україні з моменту повномасштабного російського вторгнення збільшується до $3,7 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить у Байдена $2 млрд екстреної допомоги на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути